Horeca Vlaanderen wil dat er volgende week al meer duidelijkheid komt over de heropening van de cafés en restaurants.

De nationale veiligheidsraad, die over die heropenig beslist, zou pas begin volgende maand daarover samenkomen.

"Maar de horeca heeft tijd nodig om een heropening voor te bereiden, daarom moet er al sneller gecommuniceerd worden", zegt Matthias De Caluwe CEO Horeca Vlaanderen.

Met betrekking tot de veiligheidsmaatregelen wil Horeca Vlaanderen dat die economisch haalbaar zijn.

In Nederland mogen zaken bijvoorbeeld bij de heropening binnen slechts een maximum van 30 klanten ontvangen. 'Wij denken dat zo'n beperking van de capaciteit moeilijk is voor onze sector", onderstreept De Caluwe.

'Als de maatregelen niet haalbaar blijken voor sommige uitbaters, moeten zij dan weer de steunmaatregelen kunnen blijven gebruiken. (VRTNWS)  

Op de foto : Matthias De Caluwe CEO Horeca Vlaanderen, samen met Joris Wils, voorzitter Horeca Middenkempen - Repertoire Herentals / Nnieuws (2019).